Stiri si noutati

Majorarea tarifelor la energie falimenteaza IMM-urile

 In perioada urmatoare o serie de IMM-uri care au ca obiect de activitate productia de bunuri de consum vor da faliment. Costurile exorbitante la utilitati vor decima aceste intreprinderi si vor duce la scumpirea produselor autohtone, a declarat, miercuri, Marian Petre Milut, presedintele UNPR, intr-o conferinta de presa.
            In incercarea de a asigura un echilibru bugetar pentru 2005 prin majorarea pretului la utilitati, Guvernul pune in dezavantaj industria prelucratoare romaneasca si incurajeaza importurile, a declarat Marian Petre Milut, presedintele UNPR azi in cadrul unei conferinte de presa.
            UNPR atrage atentia ca inducerea ideii de impunere a unor preturi la energie ca urmare a alinierii tarifelor la cele din UE nu este justificata. In acest sens presedintele UNPR a dat exemplul Poloniei, care dupa retehnologizarea capacitatilor de productie si distributie a inceput un proces de descrestere a tarifelor la gazele naturale si energie electrica.
            UNPR a propus atat ANRGN cat si ANRE solutii pentru restructurarea sistemului energetic din Romania in scopul eficientizarii productiei si a diminuarii costurilor pentru populatie. In acest sens, UNPR a solicitat Guvernului, in urma cu o luna, ca sumele provenite din majorarea pretului gazelor naturale si a energiei electrice sa fie reinvestite in folosul consumatorilor prin infiintarea unui fond de reabilitare a sistemului energetic. Acest fond ar avea ca scop garantarea investitiilor in acest sector si ar putea duce la incurajarea bancilor in acordarea de credite destinate reabilitarii sistemului.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *