Stiri si noutati

Metoda alternativa de declarare a impozitelor si taxelor

O metoda alternativa de declarare a impozitelor si taxelor a fost introdusa recent, conform ordinului ministrului Finantelor Publice din 26 noiembrie, a aratat marti directorul general al Directiei Generale de Gestiune a Impozitelor si Contributiilor in cadrul ANAF, Robert Hofnar, cu prilejul Seminarului National de Fiscalitate.
Potrivit noii masuri, declaratia de plata este ordinul de plata, iar data de plata este cea de pe stampila bancii, a aratat Hofnar. Aceasta noua metoda nu se poate aplica la impozitele la care trebuie declarat si altceva in afara de suma de plata, spre exemplu deductibilitatile.
Daca insa sunt alese alte cai de stingere a obligatiilor, se pastreaza metodele folosite si pana acum, a explicat Hofnar.
"Astfel se economiseste un drum la organul fiscal", a explicat directorul ANAF.
Prezenti la discutii, reprezentantii agentilor economici au atras atentia oficialilor agentiei ca Trezoreriile nu vizeaza ordinele de plata.
Pentru celelalte impozite pentru care nu se fac ordine de plata, se pastreaza Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, respectiv Declaratia 100, a aratat in completare Hofnar. De asemenea, noua metoda se poate folosi numai in cazul platilor integrale.
Hofnar a prezentat aceasta noua metoda de plata cu prilejul Seminarului National de Fiscalitate, organizat, la Sinaia, de Grupul de editura si consultanta in afaceri Rentrop&Straton.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *