Stiri si noutati

MFA Mizil ofera pietei civile produse si servicii de calitate militara

Societate a carei prezenta in mediul intern si international dateaza de peste 50 de ani, SC MFA SA Mizil devine la 12 mai 2003 prima societate desprinsa din CN ROMARM cu statutul de persoana juridica cu capital integral privat, avand ca obiect de activitate fabricarea munitiei si armamentului. Inca de la finele anului 2003, noua echipa manageriala a societatii, incercand sa creeze un echilibru intre vanzarile de produse militare si cele de produse civile, a infiintat doua centre de profit: militar si civil. "Astazi, dupa mai bine de un an de functionare cu o organigrama de tip matricial si 2 centre de profit, ne dam seama ca alegerea facuta a fost benefica pentru societate. Impactul direct cu piata libera in care rolul primordial a revenit cererii si, implicit, satisfacerii cerintelor beneficiarului, in conditii de eficienta maxima, ne-a obligat sa adaptam productia la cererea pietei", declara Constantin Cazacu, directorul general MFA Mizil.

Pentru a crea un echilibru intre vanzarile de produse militare si cele de produse civile, precum si pentru a raspunde exigentelor legate de integrarea economica a Romaniei in Uniunea Europeana, in 2007, la finele anului 2003, echipa manageriala condusa de Constantin Cazacu a luat decizia infiintarii unui Centru de Afaceri "Produse Civile".

Directia principala de dezvoltare adoptata de echipa manageriala a constat in largirea si diversificarea nomenclatorului de produse si servicii si in ridicarea nivelului calitativ al acestora la parametrii de competitivitate valabili inclusiv pe plan mondial. In acelasi timp, a fost demarat si un proces de asimilare in fabricatie si in obiectul de activitate a unor componente, masini si utilaje destinate pietei de produse civile.

"Prin Centrul de Afaceri ?Produse Civile? se urmareste dezvoltarea cu predilectie a produselor si serviciilor care valorifica resursele, traditia si experienta, in paralel cu dezvoltarea altor produse care satisfac in conditii de eficienta cererea de pe piata interna, dar si cea de pe piata externa", spune Constantin Cazacu, directorul general MFA Mizil.

Centrul de Afaceri ?Produse Civile? ofera o gama diversificata de produse, lucrari si servicii

MFA Mizil este astazi o organizatie mare si puternica ce se adreseaza unei multimi de tipuri de consumatori carora le ofera o gama diversificata de produse, lucrari si servicii.

Dupa numai doi ani de la infiintarea sa, oferta Centrului de Afaceri ?Produse Civile? insumeaza fabricarea de instalatii hidraulice, pompe si motoare hidraulice pentru industria mineritului, elemente pentru motoare termice, reparatii si modernizari de motoare termice tip Wolla, reparatii de utilaje speciale pentru minerit, foraje si amenajari funciare (buldozere, excavatoare, tractoare forestiere, pentru care MFA Mizil a asimilat nu numai reparatia lor, ci si a componentelor si a pieselor de schimb). La acestea se adauga si asimilarea fabricatiei de reductoare si mecanisme de transmisie, precum si prelucrarea mecanica a subansamblurilor si a componentelor pentru echipamente mecanice, precum si realizarea de confectii si constructii metalice, respectiv hale industriale, show-room-uri, garaje metalice, remorci auto cu sisteme de basculare, containere auto, fisete si dulapuri metalice, diverse constructii metalice prelucrate etc.

Servicii prompte, in conditii de calitate si cost foarte atractive

Dintr-o defectuoasa gestionare a resurselor sau chiar din lipsa acestora, tendinta multora dintre societatile romanesti este sa intervina doar in ultimul moment asupra utilajelor si echipamentelor cu care isi desfasoara activitatea. Aceste interventii in situatii de criza, numite "campanii", afecteaza activitatea firmelor respective, deoarece, de multe ori, pana la repararea utilajelor, ele sunt nevoite sa-si diminueze sau chiar sa-si intrerupa activitatea. Pe de alta parte, in conditiile in care termenii contractuali se micsoreaza ca urmare a lipsei fondurilor, putine sunt societatile care au curajul sa-si asume raspunderea in reparatia utilajelor sau a echipamentelor respective.

MFA Mizil este una dintre aceste societati care, prin Centrul de Afaceri ?Produse Civile?, ofera clientilor servicii prompte, in conditii de eficienta, calitate si cost foarte atractive.

MFA transforma masini militare in utilaje de deszapezire omologate

De serviciile MFA beneficiaza petrolistii pentru care asiguram interventii rapide asupra instalatiilor de cimentare sau foraj, agricultorii care-si pot repara combinele sau tractoarele, pompierii pentru masinile de interventie, aeroporturile si drumarii carora MFA le ofera masini militare transformate in utilaje de deszapezire performante care pot face fata in conditii de eficienta celui mai cumplit viscol si nu risca sa se defecteze tocmai atunci cand este cel mai mult nevoie de ele.

"Noi am reusit sa iesim in intampinarea cererilor clientilor nostri cu promptitudine si calitate, MFA fiind capabila, de exemplu, ca la cererea clientilor sa transforme masini militare in utilaje de deszapezire omologate in mai putin de 45 de zile.

Portofoliul de clienti al MFA numara firme de renume

Printre clientii MFA Mizil se numara societati de prestigiu pe piata produselor civile din Romania, parteneri cu rezonanta precum SNP Petrom, PETROMSERVICES Bucuresti, DAEWOO – Mangalia Heavy Industries, CN Autostrazi si Drumuri Nationale SA, Asociatia Drumurilor Judetene Cluj, Turnatoria Centrala "Orion" Campina SA, SNLO Tg. Jiu, SNGN ROMGAZ, ASSA ABLOY Romania, Aeroportul Suceava s.a.

MFA si-a propus sa patrunda in forta pe piata europeana

Avand in vedere integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, MFA si-a propus sa-si promoveze produsele si dincolo de granitele tarii, in asa fel incat, in 2007, ponderea valorica a produselor civile oferite la export sa fie mai mare decat cea a produselor oferite pe plan intern. In viitorul apropiat, Centrul de Afaceri "Produse Civile" urmareste identificarea si penetrarea pe noi piete, fata de cele deja existente, doua dintre tintele pe care conducerea MFA le-a luat in vizor fiind pietele Germaniei si Italiei. "Suntem constienti ca in contextul concurentei acerbe existente la nivel european nu putem avea acces pe aceste piete fara investitii mari in echipamente, intensificarea activitatii de cercetare-dezvoltare, sau promovarea si identificarea de verigi intermediare in lantul de distributie care sa ne faciliteze intrarea pe aceste piete. Sunt convins, insa, ca impreuna cu intreg colectivul de specialisti ai SC MFA SA vom reusi!", afirma directorul general al MFA Mizil, Constantin Cazacu. (D.P.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *