Stiri si noutati

MFA Mizil s-a orientat si spre piata civila

SC MFA SA Mizil este o societate a carei prezenta in mediul economic intern si international dateaza de peste 50 de ani.

In momentul de fata, pe baza analizei schimbarilor survenite in mediul economic, MFA Mizil cauta sa se adapteze cat mai bine conditiilor noi ale economiei de piata.

Deciziile luate de noua echipa manageriala condusa de directorul general Constantin Cazacu vizeaza conturarea si obtinerea avantajului competitiv, aspect ce constituie scopul principal al strategiei de dezvoltare a societatii.

"Atat prin prisma traditiei semnificative, cat si a specificului obiectului de activitate, rolul MFA Mizil in activitatea economica a Romaniei a fost si va fi de o importanta deosebita. Potentialul de dezvoltare pe care il prezinta unitatea noastra este apreciabil, iar experienta fabricarii produselor militare reprezinta un atu pentru orice activitate civila desfasurata in cadrul societatii, stiut fiind faptul ca in domeniul militar au fost folosite intotdeauna tehnologii de ultima ora", considera Constantin Cazacu, director general SC MFA SA Mizil.

Cu pasi siguri spre piata produselor civile

In acelasi timp, MFA Mizil a demarat si un proces de asimilare in fabricatie si in obiectul de activitate de componente, masini si utilaje destinate si altor necesitati din economia nationala respectiv instalatii hidraulice, pompe si motoare hidraulice pentru industria mineritului, elemente pentru motoare termice, reparatii si modernizari de motoare termice tip Wolla, reparatii de utilaje speciale pentru minerit, foraje si amenajari funciare (buldozere, excavatoare, tractoare forestiere, pentru care MFA Mizil a asimilat nu numai reparatia lor, ci si a componentelor si a pieselor de schimb.

La acestea se adauga si asimilarea fabricatiei de reductoare si mecanisme de transmisie, precum si prelucrarea mecanica a subansamblurilor si a componentelor pentru echipamente mecanice.

Un alt domeniu de productie pentru zona civila spre care MFA si-a indreptat atentia este cel al confectiilor metalice, in special cel de hale metalice, show-room-uri.

Investitiile vizeaza adaptarea productiei civile la cererea pietei

Schimbarile cele mai semnificative sunt acelea care au loc in tehnologie, astfel ca alegerea facuta in domeniul tehnologiei influenteaza in mod direct procesul de productie care genereaza produse noi sau perfectionate. Totodata, la finele anului 2003, in cadrul MFA Mizil a fost creat Centrul de Afaceri "Produse Civile" care are rolul de a crea un echilibru intre vanzarile de produse militare si cele de produse civile.

Constantin Cazacu ne-a explicat ca Centrul de Afaceri "Produse Civile" din cadrul MFA Mizil face investitii sub impulsul a doi factori: cererea pentru produsele si serviciile sale si asigurarea profitului la un nivel cat mai ridicat.

Directorul general al MFA Mizil a precizat ca cererea tot mai mare preseaza asupra productiei ca sa-si mareasca dimensiunile (fapt ce necesita investitii noi in utilaje, echipamente de lucru etc). Toate acestea fara a se scapa din vedere faptul ca rolul primordial revine cererii (si implicit, satisfacerii cerintei beneficiarului).

"Investitia de dezvoltare si modernizare pe care o face firma are ca scop adaptarea productiei civile la cererea pietei, dar, in acelasi timp, urmareste si consolidarea pozitiei sale concurentiale. Tot in acest scop, spre sectorul productiei civile au fost orientati salariatii cu experienta vasta dobandita in decursul a multor ani de activitate in domeniul tehnicii militare", ne-a declarat directorul general MFA Mizil.

Gama de produse si servicii este diversificata

MFA Mizil este o societate mare cu o gama de produse si servicii foarte diversificata, motiv pentru care se adreseaza unei multimi de tipuri de consumatori, atat din domeniul militar, cat si cel civil.

Pentru piata civila, Centrul de Afaceri "Produse Civile" are in portofoliu urmatoarele produse si servicii: – fabricatia de subansambluri si piese de schimb pentru masini si echipamente speciale; – reparatii motoare Wolla; – prelucrari metalice; – confectii si constructii metalice: hale industriale, show-room-uri, garaje metalice, remorci auto cu sisteme de basculare, containere auto, fisete si dulapuri metalice, diverse constructii metalice prelucrate; – reparatii utilaje speciale pentru minerit, foraje, amenajari funciare.

MFA este deschisa colaborarii cu cat mai multe firme

Domeniul produselor si serviciilor pentru piata civila capata o tot mai mare amploare – MFA Mizil fiind deschisa catre relatii de colaborare cu cati mai multi parteneri si in acest domeniu, nu numai pe partea de tehnica militara – in care MFA are o carte de vizita unanim recunoscuta pentru calitatea produselor sale. De altfel, MFA Mizil are implementat un sistem de management al calitatii conform standardului ISO 9001/2001 ? standard care este permanent imbunatatit si adaptat. Aceeasi strategie a calitatii se aplica si in domeniul productiei pentru piata civila – produsele destinate acestei piete fiind deja la un nivel calitativ deosebit.

"Invitam firmele care au ca obiectiv dezvoltarea de produse si servicii sa apeleze cu incredere la MFA Mizil deoarece colaborarea cu societatea noastra ofera avantaje si rezultate deosebite in ceea ce priveste eficienta si calitatea produselor. Ii asiguram pe toti cei interesati ca, la fel ca in domeniul tehnicii militare, MFA Mizil da dovada de aceeasi seriozitate si eficienta si in domeniul produselor si serviciilor destinate pietei civile", declara Constantin Cazacu, director general MFA Mizil. (D.P.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *