Stiri si noutati

Microcredite pentru afaceri

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in colaborare cu Centrul pentru Dezvoltarea Economica a lansat oficial componenta de microcreditare, din Proiectul privind dezvoltarea sectorului social, finantat in baza acordului de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.
Microcreditele sunt imprumuturi acordate la cererea solicitantilor avand o valoare nominala de pana la 10.000 euro. Acestea au o dobanda de 9,5%, sunt rambursabile si sunt acordate in lei, la cursul de schimb comunicat de BNR.
Microcreditele sunt destinate procurarii de mijloace fixe, materii prime, materiale, energie, combustibili, precum si de alte servicii necesare realizarii proiectului, in scopul dezvoltarii unei activitati comerciale pentru care a fost autorizat.
Solicitantii microcreditelor pot fi persoane juridice, respectiv societati comerciale, care au sub 15 salariati, incadrati cu contract individual de munca, persoane autorizate sa desfasoare activitati independente si asociatii familiale, constituite potrivit legii, precum si orice persoana fizica care prezinta o propunere fundamentata pentru initierea si dezvoltarea unei afaceri. "Prin implementarea acestui credit am urmarit eliminarea birocratiei, pentru ca solicitantilor sa nu li se ceara la dosar foarte multe documente, si, implicit, atragerea clientilor.
De asemenea, am avut in vedere consolidarea afacerilor intreprinderilor mici si mijlocii, dar si crearea de noi locuri de munca, chiar daca aceasta nu reprezinta o conditie obligatorie pentru cei care vor incasa microcreditele", a declarat secretarul de stat si presedintele ANOFM, Silviu Bian. Proiectul va fi implementat in sapte regiuni de dezvoltare, prin birourile CDE, din orasele Bucuresti, Iasi, Alba Iulia, Resita, Constanta, Baia Mare si Ploiesti.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *