Stiri si noutati

Mii de dolari, din cresterea sinsilelor

Arpad Dobre

O afacere pe saptamana

Astfel, pentru cresterea acestor animale nu este nevoie de un spatiu mare, deoarece, pentru cateva familii, de exemplu, este de ajuns o incapere de 15-20 metri patrati.

Timpul nu e o problema

Afacerea prezentata astazi are si alte avantaje, care nu trebuie neglijate si care tin de ambient. In plus, sinsilele sunt animale foarte curate si nu fac zgomot, astfel ca nu veti avea probleme sau reclamatii din partea vecinilor. De asemenea, nu trebuie omis faptul ca aceasta activitate lasa intreprinzatorilor suficient timp liber la dispozitie in contextul in care cei care pornesc o asemenea activitate nu trebuie sa lucreze de dimineata si pana seara pentru a le creste.

Se impun conditii stricte

Atragem atentia asupra faptului ca o astfel de activitate nu este, totusi, la indemana oricui, fiind necesara respectarea unor conditii stricte. Astfel, cerintele de baza ale acestei indeletniciri impun punctualitate maxima in ceea ce priveste ora de hrana, controlul regulat al starii generale a animalelor si seriozitate in activitatea de crestere a lor.

In plus, trebuie sa li se asigure cat mai multa liniste si confort in timpul zilei, deoarece sinsila este un animal nocturn si destul de sensibil la factorii perturbatori.

Investitie initiala: 1.200 de dolari

Pentru a demara aceasta afacere aveti nevoie de circa 1.200 dolari(suma reprezentand contravaloarea unei familii de sinsila), de un spatiu de maximum 20 mp si de putina rabdare. Potrivit specialistilor, investitia initiala poate fi recuperata in maximum doi ani, numai din vanzarea puilor cu circa 20-30 USD/bucata. In ceea ce priveste cheltuielile cu hrana, acestea sunt aproape nesemnificative: 1 kg de concentrat pe luna/familie, care costa cel mult 30 de centi.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *