Stiri si noutati

Ministerul Economiei a publicat anuntul de privatizare a SC Electrica Muntenia Sud

 Ministerul Economiei si Comertului a publicat in data de 28 iulie 2005, in presa interna si internationala, anuntul privind scoaterea la privatizare a SC Electrica Muntenia Sud SA, potrivit unui comunicat remis Agentiei Rompres.

Strategia de privatizare a filialei de distributie a energiei electrice Electrica Muntenia Sud SA a fost aprobata prin HG nr. 546/09.06.2005 si prevede ca sub autoritatea si coordonarea Ministerului Economiei si Comertului, Electrica sa privatizeze 67,5 la suta din capitalul social al societatii, printr-o combinatie de vanzare de actiuni existente si majorare de capital.

Investitorii care indeplinesc criteriile de selectie sunt invitati sa depuna pana la data de 15 septembrie 2005 scrisorile de interes pentru participarea la privatizarea Electrica Muntenia Sud. In ceea ce priveste procesul de privatizare a societatii, ministrul Economiei, Ioan Codrut ?eres, a explicat ca Ministerul Economiei si Comertului va folosi metoda "Selectiei Competitive pe baza Ofertelor Angajante, precedate de Negocieri Preliminare pe baza Documentelor de Pozitie".

 "Metoda aleasa de noi consta in privatizarea unui pachet de 67,5 la suta din capitalul social al Electrica Muntenia Sud catre un investitor individual sau catre un consortiu prin achizitionarea unui numar de actiuni reprezentand aproximativ 50 la suta din capitalul social existent si prin achizitionarea unui numar de actiuni ordinare nou emise intr-o majorare de capital desfasurata simultan cu vanzarea, astfel incat, impreuna sa reprezinte aproximativ 67,5 la suta din capitalul majorat", a declarat Ministrul Economiei si Comertului, Codrut ?eres.

In cadrul acestui pachet de 67,5 la suta investitorul va avea dreptul la libera alegere, sa ofere posibilitatea BERD sau/si IFC, in situatia in care acestea sunt interesate, sa achizitioneze pana la cinci la suta din capitalul social majorat al Electrica Muntenia Sud. La libera alegere a Electrica SA, actiunile, ramase in portofoliul sau in urma privatizarii, vor putea fi oferite investitorului spre cumparare in totalitate sau partial.

 Electrica va evalua Scrisorile de Interes primite pentru a stabili investitorii care satisfac criteriile de preselectie. Rezultatele etapei de precalificare vor fi comunicate tuturor celor care au depus Scrisori de Interes pana la data de 3 octombrie 2005. 

 Investitorii interesati de privatizare vor trebui sa aiba experienta tehnica si operationala relevanta, corespunzatoare Tranzactiei Stategice, putere si resurse financiare adecvate fata de caracteristicile Tranzactiei Stategice, experienta satisfacatoare si implicare in tranzactii similare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *