Stiri si noutati

Ministerul Transporturilor a stabilit noile dotari obligatorii pentru taximetre

Stefan Etves

Incepand cu 1 iulie 2004, autoturismele operatorilor si taximetristilor independenti trebuie sa functioneze dotate cu lampa certificata de catre Registrul Auto Roman (RAR). Lampa va functiona in concordanta cu pozitiile de operare in care lucreaza aparatul de taxat, respectiv "Liber" si "Ocupat".

Potrivit unui ordin al ministrului transporturilor, Miron Mitrea, referitor la modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, autoturismul trebuie sa aiba, de la data amintita, aparat de taxat pentru care se face dovada ca distribuitorul autorizat de Ministerul Finantelor are aprobare de model din partea Biroului Roman de Metrologie Legala. Totodata, taximetrele trebuie sa mai fie dotate si cu dispozitiv de alarma la dispozitia soferului, pentru protectia sa. Acesta poate fi incorporat in statia de radio emisie-receptie si trebuie sa poata transmite, prin actionare discreta, semnale de alarma prin sistem radio sau GPS.

Agentiile teritoriale ale Autoritatii Rutiere Romane (ARR) vor elibera licentele de transport rutier public in regim de taxi. Operatorii trebuie sa faca dovada ca indeplinesc conditiile privind capacitatea financiara de 500 euro pentru fiecare licenta de executie de vehicul eliberata, dovedita prin raportul unui auditor autorizat.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *