Stiri si noutati

Ministrul agriculturii a muncit ?la negru? in Germania, in anii ?90, pentru a-si cumpara o casa

Claudia Botezatu

Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii, a marturisit, ieri, ca la inceputul anilor ?90, a muncit la negru in Germania. Pe atunci, Flutur profita de faptul ca are rude in aceasta tara si pleca de fiecare data cand avea ocazia, mai ales in concediu, sa lucreze ca zilier. Potrivit propriilor declaratii, actualul ministru al agriculturii a prestat tot felul de servicii. "Antifonam masini. Am lucrat si vopsitorie, am si tencuit. Am mai lucrat si la spatii verzi", a spus Flutur. Munca sa era recompensata cu 100 de marci pe zi. Cu banii stransi, actualul ministru si-a cumparat o casa veche in Gura Humorului.

Aceste marturisiri au fost facute, ieri, in cadrul unei actiuni de impadurire organizata de Regia Nationala a Padurilor (RNP) in zona Branesti, de langa Capitala. Ministrul a plantat si el doi copacei de cativa centimetri. Cu aceasta ocazie, Flutur si-a amintit cu nostalgie de vremurile studentiei, cand, spune el, "plantam molid, eu fiind legat cu franghia din cauza terenurilor foarte accidentate". De asemenea, si-a adus aminte de perioada in care mergea pe jos cate 20-30 kilometri pe zi. "Tanjesc dupa acele vremuri", a afirmat ministrul in fata a cateva zeci de elevi de la un liceu de silvicultura, scosi la practica.

Revenind la lucruri mai serioase si la sarcinile pe care le are ca ministru, Flutur a anuntat ca va incerca sa faca modificari in ceea ce priveste modul de acordare a amenzilor. "Ma gandeam la diferentierea amenzilor in functie de gravitatea faptelor. Furtul unei carute de foc nu poate fi incadrata in aceeasi categorie cu furtul cu TIR-ul.

Acum, amenzile sunt aceleasi pentru toata lumea. Furtul din necesitate e una, smecheria e altceva", a precizat ministrul agriculturii.

In alta ordine de idei, acesta a mai afirmat ca are in vedere infiintarea de ocoluri silvice private dupa modelul german, prin constituirea unei singure structuri administrative pentru bazinele forestiere. Un ocol ar putea avea in administrare mai multe proprietati, fiecare dintre acestea avand propria contabilitate si propriul buget.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *