Stiri si noutati

Ministrul transporturilor a facut plangeri penale impotriva fostei conduceri a CFR

Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a declarat, ieri, ca a formulat plangeri penale impotriva conducerii Companiei Nationale CFR SA din perioada 2002-2004, dupa ce a constatat mai multe nereguli in activitatea societatii. "Am facut plangeri penale pentru vechea conducere a cailor ferate, din anii 2002-2004.

Organele abilitate trebuie sa faca cercetari", a spus Dobre. Potrivit acestuia, Compania Nationala CFR avea, la finele anului trecut, datorii de 19.900 miliarde de lei, din care 4.350 de miliarde reprezinta sume aferente impozitelor si taxelor cu retinere la sursa. "Acest lucru inseamna ca s-au luat banii de la salariati si nu s-au varsat la buget, asigurari sociale, de sanatate etc.", a spus Dobre, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, compania a ajuns in aceasta situatie dupa ce, in perioada 2002-2004, a detasat 6.000 de salariati la cateva filiale si a achitat angajatilor salariile nete, fara plata impozitelor aferente. "Aceasta este, dupa parerea mea, o inginerie financiara", a apreciat Dobre.

El a acuzat si disponibilizarile realizate in sectorul feroviar in perioada cat ministerul a fost condus de Miron Mitrea, actualul secretar general al PSD. "Au fost disponibilizari negandite. Mecanicii de locomotiva sau impiegatii au fost obligati, in urma disponibilizarilor, sa efectueze foarte multe ore suplimentare. La un moment dat se efectuau un milion de ore suplimentare, un numar imens", a spus ministrul transporturilor.

In perioada 2002-2004, conducerea CN CFR SA a fost asigurata in principal de Mihai Necolaiciuc si Vasile Tulbure. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *