Stiri si noutati

Mittal Steel a preluat pachetul majoritar de actiuni al operatorului portuar Romportmet

Mittal Steel Company N.V. (NYSE si Euronext Amsterdam: MT), a preluat joi pachetul majoritar de actiuni al Romportmet, operatorul portuar galatean, valoarea totala a tranzactiei fiind de 47 de milioane de dolari, informeaza compania.

Prin achizitia a circa 20 de milioane de actiuni de la Broadhurst (fostul actionar majoritar al operatorului portuar), Mittal Steel si-a majorat participatia la Romportmet de la 11 la suta la 89 la suta.

"Decizia de integrare a Romportmet in portofoliul Mittal Steel este in concordanta cu eforturile noastre permanente de eficientizare a costurilor pentru toate unitatile pe care le avem in Romania. In felul acesta, vom avea un control mai bun asupra livrarilor si manipularii produselor noastre. In afara de reducerea costurilor, preluarea Romportmet va asigura servicii de livrari mai constante si mai bune pentru clientii nostri", a declarat directorul general al Mittal Steel Galati, KAP Singh.

Mittal Steel Company este cel mai mare producator mondial de otel, avand operatiuni in 14 tari, pe patru continente. Mittal Steel integreaza toate aspectele productiei moderne de otel, pentru a avea un portofoliu cuprinzator, de produse plate si lungi, care sa satisfaca o paleta larga de cerinte ale clientilor. Compania deserveste toate industriile consumatoare de otel, precum industria auto, de masini-unelte, constructii.

In 2004, Mittal Steel a avut venituri de 22,2 miliarde de dolari si livrari de otel 42,1 milioane de tone. Actiunile companiei sunt tranzactionate la New York Stock Exchange si Euronext Amsterdam avand simbolul "MT". In Romania, Mittal Steel detine Mittal Steel Galati – cea mai mare companie privata din tara si cel mai important producator integrat de otel – precum si combinatele Mittal Steel Iasi, Mittal Steel Hunedoara si Mittal Steel Roman.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *