Stiri si noutati

Mittal Steel Galati a fost amendat cu 100 de milioane lei vechi

Combinatul siderurgic Mittal Steel Galati a fost sanctionat cu 100 de milioane de lei vechi de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Galati in urma finalizarii cercetarilor privind accidentul de munca produs pe 12 iunie la Uzina Cocso-Chimica (UCC), soldat cu ranirea a doi muncitori si emanarea in atmosfera a unei mari cantitati de gaz de cocs.

 Potrivit informatiilor furnizate, luni, de inspectorul sef al ITM Galati, Ionel Petrea, Mittal Steel Galati a primit doua sanctiuni contraventionale, fiecare in valoare de 50 de milioane de lei vechi. 

 "O sanctiune de 50 de milioane de lei vechi a fost data pentru ca nu s-au luat masurile tehnice si organizatorice pentru exploatarea corespunzatoare a turboexhaustorului 3 si nu s-a urmarit functionarea in siguranta a utilajelor si instalatiilor in scopul asigurarii conditiilor de prevenire a avariilor, exploziilor si incendiilor. A doua sanctiune de 50 de milioane de lei vechi a fost data pentru ca nu s-a distribuit si nu s-a implementat o procedura stabilita de conducerea Mittal Steel cu privire la responsabilitatile tehnice si de securitate a muncii in planificarea, organizarea si supravegherea reparatiilor", a precizat Ionel Petrea.

La randul sau, conducerea Mittal Steel Galati a efectuat o ancheta proprie, in urma careia au fost reduse salariile de incadrare pe o luna cu 5-10 la suta unui numar de noua angajati.

Explozia din 12 iunie este al doilea eveniment produs in locul de munca respectiv, primul avand loc in urma cu un an, respectiv in august 2004.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *