Stiri si noutati

Mol reduce livrările de gaz către mari consumatori

Compania petrolieră ungară Mol va reduce livrările de gaz natural către marii consumatori, în principal către centralele energetice, începând de joi ora 06.00, aceştia fiind nevoiţi să treacă la utilizarea de păcură, a declarat joi seară ministrul ungar al Energiei, Janos Koka, informează MTI.
În dimineaţa zilei de miercuri livrările de gaz natural ale grupului rus Gazprom spre Ungaria au scăzut cu 20-25 de procente comparativ cu nivelul normal, a precizat ministrul ungar al Energiei.
Grupul rus a informat partea ungară că acest lucru se datorează temperaturilor extrem de scăzute cu care se confruntă în prezent Rusia, temperaturi care au crescut consumul de gaz al Rusiei. Ca urmare volumul de gaz natural furnizat de Gazprom către Ungaria a scăzut de la 29 milioane metri cubi, cât era normal, până la 22 milioane metri cubi începând cu ora 13.00.
Necesarul de gaz natural al Ungariei este de 96 milioane metri cubi pe zi, dintre care jumătate provine din exterior iar cealaltă jumătate este asigurată de facilităţile locale de depozitare. Ministrul ungar al Energiei a anunţat că se va întâlni cu omologii săi din ţările membre ale grupului Vişegrad (Cehia, Polonia şi Slovacia) la data de 27 ianuarie 2006, pentru stabilirea unei poziţii comune cu privire la siguranţa aprovizionării cu gaz natural. În plus, pentru luna februarie au fost programate discuţii cu oficialii ruşi şi cu conducerea grupului Gazprom pe aceaşi temă.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *