Stiri si noutati

Moody imbunatateste notele de evaluare finaciara pentru noua banci rusesti

Agentia de evaluare financiara Moody a imbunatatit notele de evaluare financiara pentru noua banci rusesti, perspectiva fiind considerata stabila, dupa ce a imbunatatit miercuri ratingul de risc suveran al Rusiei, de la nivelul Baa3 la Baa2, cu perspective stabile, informeaza agentia de evaluare.
Moody a imbunatatit miercuri ratingul de risc suveran al Rusiei, de la nivelul Baa3 la Baa2, cu perspective stabile, datorita cresterii rezervelor de aur si valuta ale tarii si crearii unui fond de stabilitate, acumulat in urma scumpirii petrolului. Noul calificativ pentru riscul suveran al Rusiei – Baa2 ocupa locul al noualea in randul celor 21 de calificative utilizate de Moody’s, in grupul de investitii considerate cu capacitate investitionala sau nespeculative.
In ciuda instabilitatii politicii financiare din acest an, si, probabil, de anul viitor, Rusia nu va avea probleme pentru indeplinirea obligatiilor sale intr-un orizont de trei – cinci ani, se subliniaza in comunicatul Moody’s.
Pentru Banca de Economii, nota pe termen lung pentru depozitele in valuta a fost ridicata de la Ba1 la Baa2 iar cea pe termen scurt de la "Not Prime" la "Prime-2". Nota obligatiunilor fara garantie, in valuta, a fost ridicata de la
Baa2 la A2 iar aceea a creditului din aceasta categorie de la Baa2 la A3.
Pentru Vneshtorgbank, notele pe termen lung pentru depozitele in valuta au fost ridicate de la Ba1 la Baa2 iar cea pe termen scurt de la "Not Prime" la "Prime-2". Nota tuturor transelor de obligatiuni in valuta, pentru VTB Capial S.A. a fost ridicata de la Baa2 la A2 iar aceea a creditului din aceasta categorie de la Baa2 la A3.
Pentru Gazprombank, nota pe termen lung pentru depozitele in valuta a fost ridicata de la Ba1 la Baa2 iar cea pe termen scurt de la "Not Prime" la "Prime-2". Nota euro-obligatiunilor a fost ridicata de la Baa2 la Baa1, iar aceea a creditului a fost imbunatatita de la Baa2 a Baa1.
Pentru Banca Moscovei, notele pe termen lung pentru depozitele in valuta au fost ridicate de la Ba1 la Baa2 iar cea pe termen scurt de la "Not Prime" la "Prime-2". Nota tuturor obligatiunilor in valuta, emise de Kuznetski Capital S.A. a fost imbunatatita de la Baa2 a Baa1.
Pentru Rossiiski Bank, notele pe termen lung pentru depozitele in valuta au fost ridicate de la Ba1 la Baa2 iar cea pe termen scurt de la "Not Prime" la "Prime-2". Nota creditelor pentru RBD Capial S.A. a fost imbunatatita de la Baa3 a Baa2.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *