Stiri si noutati

Negustorii de rachiu si tutun nu vor mai putea pacali statul

De astazi, piata neagra a alcoolului si tigarilor primeste o grea lovitura. In urma unui demers aprobat de Ministerul Finantelor Publice, de la 1 martie a.c., Imprimeria Nationala executa si livreaza banderole distincte pentru produsele alcoolice din categoria "tuica si rachiuri". Aceasta masura a fost solicitata atat de Garda Financiara, cat si de producatori, motivatia fiind imposibilitatea efectuarii unei distinctii clare intre bauturile alcoolice obtinute din alcool etilic si cele obtinute prin fermentarea si distilarea fructelor.

De asemenea, Imprimeria Nationala realizeaza, de la aceeasi data, noi modele de banderole pentru produsele din clasa "vinuri" si pentru bauturile alcoolice din categoria "produse intermediare". Modificari au fost introduse si in modelul timbrelor pentru marcarea tigaretelor si produselor din tutun. Noile schimbari consta in introducerea unor elemente de securitate care pot fi realizate doar cu mijloacele tehnice aflate in dotarea exclusiva a Imprimeriei Nationale. In acest scop, vor fi folosite cerneluri speciale, iar grafica va fi realizata cu ajutorul unui soft de ultima generatie. Mai trebuie adaugat ca folia este produsa exclusiv pentru Imprimeria Nationala de unul dintre liderii in domeniul "Safety & Security".

Mentionam ca noile masuri nu vor aduce cresteri ale pretului de livrare al marcajelor, fiind suportate de Imprimeria Nationala.

Aceste modificari fac parte din planul de securizare conceput de Imprimeria Nationala, al carui scop final este combaterea contrafacerilor. Amintim ca, daca in contrabanda cu tigari, cazurile s-au diminuat considerabil, piata neagra a alcoolului din Romania a ajuns la 50%, fata de 60% anul trecut si 80% in 2001.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *