Stiri si noutati

Nica: Pachetul majoritar al Cosmorom ar putea fi pastrat

Consuela Stegarescu

Una dintre solutiile de rezolvare a problemelor operatorului de telefonie mobila Cosmorom, subsidiara RomTelecom, ar fi vanzarea unui pachet minoritar de actiuni, potrivit declaratiilor ministrului comunicatiilor, Dan Nica. "Probabil ca se va alege o solutie de investitie intr-un pachet care sa nu fie majoritar in compania Cosmorom", a declarat, ieri, Nica. In opinia oficialului guvernamental, "a vorbi despre vanzarea Cosmorom este prematur, pentru ca trebuie sa cunoastem pozitia RomTelecom, respectiv daca va vinde, iar in cazul in care va vinde – ce pachet va vinde".

Astazi, va avea loc Consiliul de Administratie al RomTelecom, in care se va lua decizia desemnarii unei banci de investitii pentru evaluarea operatorului de telefonie mobila. "Probabil ca desemnarea bancii de investitii va avea loc foarte curand, iar aceasta va incepe procesul de investigare si evaluare foarte rapid. Nu ma astept ca acest proces sa dureze luni si luni", a precizat ministrul comunicatiilor.

Pe de alta parte, el a mentionat ca nu vor participa foarte multe companii la cumpararea pachetului de actiuni Cosmorom ce va fi scos la vanzare, intrucat "nu foarte multi au bani sa participe la o astfel de afacere". Principala problema a operatorului de telefonie mobila sunt datoriile de circa 190 milioane euro catre principalul furnizor de echipamente, Intracom.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *