Stiri si noutati

Noi subventii mascate pentru Tractorul Brasov

Dupa ce in luna iulie, Ministerul Agriculturii a oprit subventionarea producatorilor agricoli la achizitionarea de masini agricole, pe motiv ca fondurile alocate in acest sens au fost epuizate, starnind reactii negative liderilor societatii Tractorul Brasov, in luna septembrie, conducerea MAAP a incheiat, pe tacute, un nou acord de subventionare. De aceasta data, ministerul nu a avut ca scop sprijinirea producatorilor, ci a societatii brasovene. Potrivit noului acord, producatorii agricoli sunt subventionati numai cu conditia sa cumpere utilajele agricole de la societatea brasoveana.

Nici aceasta masura nu a fost considerata suficienta de catre managerii societatii, care acuza in permanenta conducerea ministerului ca intentioneaza sa distruga uzina brasoveana. In plus, in contradictie cu seful Directiei Buget Finante din MAAP, Miron Moldovan, sindicalistii sustin ca ministerul nu si-a onorat promisiunile si ca mai are inca restante la plata datoriilor fata de aceasta societate.

Pentru a sprijini inca o data Tractorul Brasov, MAAP va plati acestei societati peste 106 miliarde de lei, in cursul saptamanii viitoare. "Suma va insemna reluarea productiei cu toate fortele, mai ales ca uzina Tractorul mai are de livrat pana la sfarsitul acestui an peste 1.500 de tractoare pe piata interna, la care se adauga si comenzile la export", a afirmat Otilian Neagoe, prefectul Brasovului. (I.T.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *