Stiri si noutati

Nokia a ?nregistrat profituri ?n cre?tere cu 29 la sut? ?n trimestrul trei 2005

Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a anuntat ca a inregistrat profituri de 881 miliarde de euro (1,05 miliarde de dolari), in trimestrul trei, cu 29 procente mai ridicate decat in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza AP.
Castigurile pe actiune sunt de 0,20 de euro (0,24 doalri), iar vanzarile au inregistrat 8,4 miliarde de euro (10,04 miliarde de dolari), crestere cu 18 la suta, comparativ cu cele inregistrate in trimestrul trei a anului trecut. Au fost vandute 66,6 milioane de unitati, in aceasta perioada.
Cresterile cele mai mari ale profiturilor au fost inregistrate in China si regiunea Asia-Pacific, in timp ce in America, producatorul finlandez a inceput sa piarda din piata.
Rivalul cel mai apropiat Nokia, producatorul Motorola, a inregistrat vanzari de trei ori mai mari, in trimestrul trei, comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, in timp ce numarul trei mondial, Samsung Electronics Co., a anuntat vanzari record de 26,8 milioane de telefoane mobile, in aceasta perioada.
Actiunile Nokia au scazut cu 2,7 la suta, joi, la bursa din Helsinki, ajungand la 13,66 euro (16,32 dolari).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *