Stiri si noutati

Norme prudentiale pentru firmele de asigurari

Societatile de asigurare vor respecta, de la inceputul lunii octombrie, un set de norme prudentiale privind managementul asiguratorului, publicate recent de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in "Monitorul Oficial".

Consiliul de Administratie va stabili, prin regulamentul de functionare al societatii respective, mai multe cerinte minimale. Astfel, asiguratorii vor elabora o strategie de dezvoltare bazata pe obiective clare, termene si responsabilitati concrete, respectiv stabilirea unor "proceduri de urmarire si evaluare periodica a progreselor inregistrate in realizarea obiectivelor aferente strategiei de dezvoltare a asiguratorului". Activitatea departamentului de gestionare a riscurilor va fi organizata si supravegheata, se precizeaza in normele CSA.

Administratorii si persoanele din conducerea executiva care au interese intr-o alta societate de asigurare sau au interese contrare celor ale societatii la care lucreaza, vor comunica acest lucru celorlalti administratori ai companiei si auditorilor. De asemenea, Consiliul de Administratie al unei societati de asigurare va fi instiintat in cazul in care administratorul detine o functie importanta cu o societate cu care asiguratorul intentioneaza sa incheie o operatiune comerciala sau financiara. Incalcarea prevederilor acestor norme prudentiale ale Comisiei se pedepseste cu amenzi intre 5 si 50 milioane lei. (C.S.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *