Stiri si noutati

Noul "Mers al trenurilor" a intrat in vigoare si va fi valabil pana pe 11 decembrie 2004

In noaptea de 13 spre 14 decembrie 2003 a intrat in vigoare noul "Mers al trenurilor de calatori", cu valabilitate pana in data de 11 decembrie 2004. Dimensionarea capacitatilor de transport, a timpilor de parcurs si a confortului au tinut cont de experienta anilor anteriori si de lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare, informeaza Ministerul Transporturilor.

Pentru relatiile internationale, Societatea Nationala de Transport Feroviar "CFR-Calatori" SA mentine legaturile directe cu Viena, Budapesta, Praga, Cracovia, Chisinau, Kiev, Moscova, Sofia, Salonic, Istanbul si Belgrad. Relatia Bucuresti Nord – Viena va fi asigurata de trenul Bega, care va circula pe o ruta modificata, pentru a elimina stationarile la punctele de frontiera din Croatia. Pentru a raspunde cerintelor privind capacitatile de transport, pe relatia Bucuresti Nord – Budapesta trenul "Transbalkan" va avea in compunere o grupa de vagoane CFR, iar pe relatia Chisinau – Brasov se va introduce un vagon de dormit.

Traficul intern este asigurat de garnituri de tren de tip Intercity, rapid, accelerat si personal. Reteaua de trenuri Intercity va fi completata de doua perechi pe relatia Bucuresti Nord – Brasov si o pereche pe relatia Bucuresti Nord – Constanta. Totodata, 6 perechi de trenuri, de pe relatia Bucuresti Nord – Predeal, sunt incluse in programul de iarna "Trenurile Zapezii", inaugurat ieri de ministrul transporturilor, Miron Mitrea.

Trenurile rapid, care vor compune garniturile in perioada 2003/2004, vor include numai vagoane modernizate si vor avea opriri numai in statiile care deservesc resedintele de judet, orasele cu peste 100.000 locuitori si statiunile turistice. In ce priveste trenurile accelerat, pe relatia Bucuresti – Deva – Cluj Napoca au fost introduse trenurile 1823 si 1824 si au fost desfiintate, pe relatia Bucuresti – Brasov – Sibiu, trenurile 1623 si 1624. Trenurile personale au fost regandite, in sensul eficientizarii economice. Pe distantele lungi au fost introduse trenuri de scurt parcurs, care vor circula cu legatura intre ele. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *