Stiri si noutati

Numai 20-30% din fondurile PHARE 2003 au fost contractate

In programul PHARE 2003, care va fi finalizat peste cinci luni, au fost contractate 20-30% din fonduri, mai mult de jumatate dintre acestea trebuind contractata in perioada imediat urmatoare, a atentionat, ieri, seful Delegatiei Comisei Europene (DCE) in Romania, Jonathan Scheele, citat de Mediafax. Oficialul DCE a participat la conferinta de lansare a proiectului "Transparenta Fondurilor Europene in Romania". Una din cauzele utilizarii insuficiente a fondurilor europene in Romania este abilitatea foarte scazuta a administratiilor locale de a crea proiecte, a explicat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Nicolae Ivan.

Fraudele cu fonduri UE, greu de dovedit

Cea mai mare parte a fraudelor cu fondurile europene nu poate fi dovedita, a mai declarat Nicolae Ivan, potrivit Mediafax. In cazurile in care vor aparea elemente de suspiciune credibila, MFP va sesiza autoritatile competente, a precizat Ivan.

Pe de alta parte, seful DCE a afirmat ca societatea romana trebuie sa controleze cheltuirea fondurilor europene, a afirmat. "Este nevoie ca societatea romana sa preia stafeta ca stapan", a spus Scheele, subliniind ca, "daca totul merge bine, la 1 ianuarie 2007, Delegatia nu va mai exista". (C.Stegarescu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *