Stiri si noutati

O parte a Combinatului Calarasi a fost repornita dupa cinci ani

Preluate in urma constiturii societatii mixte romano-italiene Donasid SA, otelaria si laminorul Combinatului Siderurgic din Calarasi au reinceput, de ieri, sa produca, prin punerea in functiune a laminorului de profile grele. "Productia otelariei, stabilita prin normele europene, va fi de 500.000 tone, in timp ce laminorul va incepe prin producerea taglelor, a profilelor grele si a sinei de cale ferata", a afirmat Gheorghe Scarlea, director SC Donasid SA. De astfel, potrivit contractului incheiat in anul 2002, in virtutea caruia a fost constituita si societatea mixta Donasid, volumul investitiilor directe prevazute a fi facute in cele doua obiective industriale de catre partenerul italian este de 20 milioane de euro.

Cat priveste laminorul pus in fuctiune, ieri, in prezenta ministrului economiei si comertului, Dan Ioan Popescu, acesta se intinde pe 1,1 km si ofera, in prezent, 350 de locuri de munca, estimarile investitorilor fiind de 500 de salariati. "Prin aceasta investitie, precum si prin viitorul aport de capital de 100 milioane de dolari, reprezentat de viitoarea fabrica de geamuri felt, ce va fi construita de firma franceza Saint Gobain, unde vor lucra aproximativ 1.500 de angajati, va reinvia viata industriala in Calarasi", a declarat Dan Ioan Popescu.

Astfel incat, dupa o pauza de cinci ani, mormanul de fier vechi, fost candva marele Combinat siderurgic Calarasi, a inceput sa revina in circuitul siderurgiei autohtone. (Laurentiu Solomon)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *