Stiri si noutati

O parte din actiunuile CEC ar putea ajunge in Fondul Proprietatea

In urma privatizarii Casei de Economii si Consemnatiuni, 9,9 la suta din actiunile institutiei ar putea fi trecute in Fondul ”Proprietatea”, a anuntat, marti, consilierul in Ministerul Finantelor Publice Mioara Ionescu, membru in Comisia de privatizare a CEC

De asemenea, un pachet majoritar ar putea fi vandut catre o institutie financiar bancara de reputatie internationala, personalul bancii ar putea cumpara un pachet din actiuni, in timp ce un pachet rezidual de actiuni ar putea fi cotat la bursa nationala sau internationala, a precizat Mioara Ionescu, intr-un seminar privind privatizarea CEC.

Consilierul ministerial aratat ca MFP si Comisia de privatizare a CEC urmeaza a ajunga la un consens in privinta recomandarii pe care o vor face guvernului pentru a fi aprobata strategia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni. Continutul acestei strategii il propune Comisia, a precizat Ionescu, in acest fel fiind se stabilit un cadru pentru procedeele necesare vanzarii, respectiv cumpararii actiunilor CEC.

Principalul actionar CEC din momentul de fata intentioneaza sa prevada in contractul care se va incheia la privatizarea CEC ca noul actionar principal sa pastreze macar pentru o vreme cele 1.400 de sucursale ale casei de economii, raspandite in toata tara.

De asemenea, depinde de viitorul cumparator ca acesta sa faca banca dorita in mediul rural, zona ce are un potential mare si nefructificat, a mai aratat consilierul ministerial cu prilejul unui seminar care a reunit principalii reprezentanti ai peisajului bancar romanesc.

Fondul ”Proprietatea” este destinat platii despagubirilor aferente imobilelor preluate abuziv de la fostii proprietari care nu isi pot primi imobilele in natura si a fost creat printr-o ordonanta de Guvern.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *