Stiri si noutati

OMV anunta cea de-a doua descoperire de titei si gaz natural din Tunisia

“”>OMV Aktiengesellschaft, grupul lider de petrol si gaze in Europa Centrala, a anuntat miercuri o descoperire de petrol si gaze la sonda de explorare din Jenein Sud, in sudul Tunisiei.
Cea de a doua descoperire din cadrul acestei licente in decurs de un an demonstreaza potentialul semnificativ al blocului operat de OMV () Exploration GmbH, subsidiara detinuta 100 la suta de catre OMV. Sonda de explorare a atins adancimea de 3.970 metri la data de 4 iunie 2006, ajungand la un total de 25 metri de petrol si gaze, in mai multe straturi la adancimi cuprinse intre 3.600 si 3.900 metri. Dezvoltarile estimate in viitor pentru aceasta zona includ o achizitie seisimica 3D si pentru forarea unor sonde suplimentare.
‘Sunt incantat de aceasta a doua descoperire consecutiva in Blocul Jenein Sud, una dintre regiunile noastre centrale. Aceasta confirma potentialul blocului si ne consolideaza planurile pentru o dezvoltare ulterioara in ‘, a afirmat Helmut Langanger, membru al Comitetului Executiv OMV, responsabil pentru Explorare si Productie.
Debitul insumat al straturilor testate de sonda Nawara 1 se ridica la 5.970 bbl/zi de titei si 58 milioane scf/yi de gaze naturale. Echipamentul de forare a fost mutat, fiind incepute pregatirile pentru alte teste de productie. Se asteapta ca achizitia seisimica 3D sa fie inceputa in luna august a acestui an.
Operatiunile ulterioare de forare sunt programate pentru inceputul anului viitor. OMV si compania nationala de petrol din , ETAP, detin fiecare 50 la suta din Jenein Sud Exploration Permit, OMV actionand ca operator.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *