Stiri si noutati

OPEC exclude ipoteza reducerii productiei

Presedintele Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), seicul Ahmad al-Fahd al-Sabah a anuntat, luni, ca organizatia pe care o conduce nu are in vedere reducerea productiei sale de petrol, in ciuda faptului ca in ultima perioada pretul barilului de petrol a inceput sa scada, informeaza AFP.
"Nu cred ca in acest moment ar trebui sa ne reducem productia. Pana in prezent nu am elaborat planuri de reducere a productiei", a declarat presedintele OPEC, care este si ministru al energiei in Kuweit. In plus oficialul citat a anuntat ca OPEC nu a stabilit un anumit interval de pret pe care are de gand sa-l sustina. "Va trebui sa asteptam, sezonul de iarna nu a inceput inca. Din aceasta cauza va trebui sa urmarim cu atentie evolutia pietelor, insa OPEC nu are in minte un interval tinta pentru pretul barilului de petrol. Cel mai important lucru este cerea si oferta", a apreciat seicul Ahmad al-Fahd al-Sabah.
Recent SUA au solicitat OPEC sa-si mentina in continuare actualul nivel de productie, cel mai ridicat din ultimele trei decenii, pentru a garanta aprovizionarea pietei mondiale. In ultimele zile insa pretul barilului de petrol a scazut sub pragul de 58 de dolari, cea mai scazuta valoare din ultimele patru luni, in urma anuntarii unei cresteri a stocurilor de titei ale SUA, cel mai mare consumator mondial, precum si pe fondul temperaturilor favorabile pentru aceasta perioada, care au eliminat temerile referitoare la posibilitatea unor deficiente in aprovizionarea cu titei.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *