Stiri si noutati

Orange va face investitii de peste 200 milioane de dolari in 2005, in infrastructura

Orange Romania va investi, anul viitor, peste 200 milioane de dolari in infrastructura necesara extinderii ariei de acoperire a tehnologiilor EDGE si GSM, precum si in implementarea serviciului universal, a declarat, ieri, directorul executiv al companiei, Richard Moat, citat de Mediafax. "Fondurile sunt destinate largirii ariei de acoperire a tehnologiei EDGE pentru 70% din populatia Romaniei si, desigur, in extinderea capacitatii tehnologiei existente, previziunile noastre pentru 2005 indicand un trafic cu 45% mai mare comparativ cu anul acesta", a adaugat Moat.

El a precizat ca o parte din investitii vor fi indreptate si catre implementarea serviciului universal, program derulat in colaborare cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, prin constituirea de telecentre in localitatile rurale izolate din Romania. Telecentrele vor fi conectate la Internet, fiind dotate cu cate patru calculatoare, o imprimanta, un fax si un telefon.

Investitiile efectuate de la infiintarea companiei, in anul 1997, si pana la finele lunii septembrie au ajuns la 865 milioane dolari si vor depasi 900 milioane in acest an.

Richard Moat estimeaza ca, pana la finalul acestui an, penetrarea telefoniei mobile va atinge 46%, iar la finele anului viitor va ajunge la 55%. In acelasi timp, numarul clientilor de telefonie mobila ar putea creste cu pana la doua milioane de utilizatori. Oficialul Orange apreciaza ca numarul clientilor operatorului va depasi 4,8 milioane la finele acestui an. (C. Stegarescu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *