Stiri si noutati

OTE vrea sa inchida Cosmorom

Petre Prodan

Grecii nu mai fac daruri, iar statul roman uzeaza tardiv de prerogativele de actionar la RomTelecom

Grupul elen de telecomunicatii OTE, actionarul majoritar al RomTelecom, intentioneaza sa inchida operatorul de telefonie mobila Cosmorom, dar sa pastreze o licenta de telefonie mobila in Romania, ca activ al companiei, a declarat, ieri, directorul executiv al grupului, Lefteris Antonakopoulos, citat de Reuters. "Nu suntem dispusi sa mai sustinem financiar activitatea Cosmorom, incercam sa-i reducem datoriile", a spus Antonakopoulos.

Cosmorom detine in prezent mai putin de 2% din piata romaneasca de telefonie mobila si are datorii de 190 milioane de euro. La sfarsitul lunii martie, Cosmorom avea 92.227 de abonati, in scadere cu 18,2% fata de perioada similara a anului trecut.

Potrivit raportului financiar anual al RomTelecom, Cosmorom a adus operatorului roman de telefonie fixa pierderi de 76 milioane de euro in 2002.

Ministrul comunicatiilor, Dan Nica, s-a declarat profund surprins de declaratiile directorului executiv al OTE cu privire la inchiderea Cosmorom. "Declaratia este in totala contradictie cu cele convenite in cadrul intalnirii de saptamana trecuta, de la Bucuresti, cu reprezentantii grupului elen. O asemenea hotarare implica acordul principalilor actionari ai RomTelecom, printre care se numara si statul roman, iar saptamana trecuta s-a convenit ca decizia referitoare la soarta societatii Cosmorom sa se ia in luna septembrie 2003, pana atunci urmand sa aiba loc demersuri pentru evaluarea alternativelor si a strategiei ce ar trebui adoptate pentru aceasta companie. O asemenea pozitie este de natura sa produca prejudicii grave grupului RomTelecom si actionarilor, deci ne rezervam dreptul de a lua toate masurile ce se impun, in consecinta", a subliniat Nica.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *