Stiri si noutati

OTP Ungaria a devenit, oficial, proprietarul RoBank

Banca ungara OTP Bank a devenit oficial, saptamana trecuta, actionarul unic al RoBank, dupa ce a virat in conturile fostilor actionari restul de 80% din cele 47,5 milioane dolari pe care s-a angajat sa le plateasca pentru intreg capitalul bancii romanesti, se arata intr-un comunicat OTP. Tranzactia a fost finalizata la putin timp dupa obtinerea aprobarilor necesare din partea Comisiei de Supraveghere a Institutiilor Financiare din Ungaria, a Oficiului de Supraveghere a Competitiei din Ungaria, a Consiliului Concurentei din Romania si din partea Bancii Nationale a Romaniei – la data de 26 iulie 2004.

Un procent de 20% din pretul de achizitie a fost transferat in conturile fostilor actionari RoBank imediat dupa semnarea la Bucuresti a contractului de vanzare-cumparare, la 28 aprilie 2004. Totodata, OTP a anuntat convocarea adunarii generale a actionarilor RoBank la inceputul lunii august.

OTP va infiinta un grup financiar complex

Totodata, conducerea OTP Bank a anuntat ca va infiinta in Romania un grup financiar complex, care va opera pe termen scurt pe piata asigurarilor, pe piata administrarii de fonduri si a altor servicii de investitii, iar pe viitor va intra pe piata de leasing si a finantarilor ipotecare.

La data semnarii contractului de preluare, oficialii OTP au anuntat un plan ambitios de dezvoltare, care urmareste infiintarea a 100 de sucursale in urmatorii cinci ani si o cota de piata de 4-5% dupa trei ani de activitate. Potrivit comunicatului, reteaua bancii va ajunge la 100 de unitati intr-o perioada de 3-4 ani.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *