Stiri si noutati

Patronatele cer mentinerea TVA la 19 la suta

UGIR 1903 a cerut Guvernului sa respinga solicitarea Fondului Monetar International de desfiintare a Contractului Colectiv de Munca. Legislatia europeana precum si functionarea si consolidarea mecanismelor dialogului social impun necesitatea pastrarii Contractului Colectiv de Munca, a declarat Mihaela Constantinescu, director in cadrul acestei confederatii patronale, miercuri, pentru Rompres.

Industriasi romani solicita totodata Guvernului sa respecte legile Romaniei si sa consulte partenerii sociali in primul rand patronatul inainte de a lua decizii cu impact in economie. Interesele de dezvoltare a Romaniei se negociaza cu reprezentantii economiei reale si nu cu diverse institutii internationale, sunt de parere reprezentantii UGIR 1903. UGIR 1903 face apel la Guvern sa inceteze imixtiunile in procesul unificarii miscarii patronale din Romania.

"Construirea unui patronat obedient puterii va dauna intotdeauna intereselor nationale", afirma directorul Mihaela Constantinescu.

Industriasii romani afiliati la UGIR 1903 sustin ca nu vor accepta nici majorarea TVA de la 19 la 22 la suta si vor organiza forme de protest cel putin la fel de dure cu cele ale sindicatelor.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *