Stiri si noutati

Pendragon va prelua Reg Vardy pentru 450 milioane lire sterline

Dealerul auto britanic Pendragon a anuntat sambata ca urmeaza sa preia rivalul Reg Vardy dupa ce si-a majorat oferta agregata la 450 milioane lire sterline, informeaza Reuters.
Pendragon, care are 230 de magazine in Marea Britanie si detine franciza pentru vanzarea unor marci auto renumite precum Alfa Romeo si Maserati, a precizat ca a facut o noua oferta de 800 pence in numerar pentru fiecare actiune Reg Vardy. Aceasta reprezinta o imbunatatire fata de precedenta oferta de 750 pence per actiune si de asemenea o prima de 21 procente comparativ cu pretul inregistrat de actiunile Reg Vardy in data de 15 noiembrie, cu o zi inainte de anuntarea primei oferte lansata de Pendragon.
Reg Vardy, care are 98 de magazine in Marea Britanie, a anuntat la inceputul saptamanii ca a primit alte doua noi oferte, care potrivit unor analisti ar fi venit din partea rivalului Lookers si a unui consortiu sustinut de un fond de investitii. Se pare insa ca anuntarea acordului convenit cu Pendragon a scazut dramatic posibilitatea lansarii unei contraoferte din partea altei firme.
Pendragon a apreciat ca preluarea Reg Vardy o va ajuta sa -si reduca semnificativ costurile si sa-si majoreze veniturile, desi a refuzat sa estimeze la cat s-ar putea ridica aceste reduceri de costuri. In plus firma mentionata a informat ca preluarea Reg Vardy va fi finantata printr-o noua facilitate de credit in valoare de 700 milioane lire sterline care a fost subscrisa de Royal Bank of Scotland.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *