Stiri si noutati

Persoanele juridice pot contracta credite ipotecare de la BCR

Imprumutul se acorda pe o perioada minima de cinci ani si cel mult 10 ani.

Totusi, banca este dispusa sa faca exceptie in privinta perioadei minime, care poate fi mai scurta de cinci ani in cazul in care solicitantul imprumutului cere in mod expres acest lucru. De asemenea, BCR acorda o perioada de gratie de 12 luni.

Garantarea, cu ipoteca de gradul 1

In ceea ce priveste garantiile pentru acordarea imprumutului, BCR solicita constituirea unei ipoteci de gradul 1 asupra imobilelor pentru care se acorda creditul. De asemenea, in cazul in care terenul pe care se va realiza constructia nu este finantat din credit, dar se afla in proprietatea imprumutatului, ipoteca se va constitui si asupra acestuia. Trebuie precizat ca imobilele vor trebui sa fie asigurate la o societate agreata de banca.

Rambursarea creditelor ipotecare se va face in aceeasi moneda in care au fost eliberate, la termenele si in sumele prevazute in contractul de imprumut. Se pot efectua rambursari anticipate ale ratelor de credit, partial sau total, situatie in care se va reface in mod corespunzator graficul de rambursare. Pentru creditele care inregistreaza restante de peste 60 de zile, banca va percepe o dobanda majorata cu doua puncte procentuale fata de nivelul dobanzii curente, calculata asupra ratelor de credit restante si nu asupra intregului sold al creditului, curent si restant.

Documente necesare

Dosarul care trebuie completat pentru obtinerea imprumutului este destul de complex. Acesta cuprinde, in primul rand, cererea de credit, semnata de persoanele autorizate. Urmeaza, apoi, bilantul contabil, raportul de gestiune, contul de profit si pierdere pe ultimii doi ani. Se cer, de asemenea, rezultatele financiare, situatia patrimoniului si balanta de verificare, incheiate pentru ultima luna, precum si situatia prognozata a platilor si incasarilor si bugetul de venituri si cheltuieli aferente perioadei pentru care se solicita creditul. Urmeaza, apoi, lista gajurilor propuse bancii pentru garantarea creditului, precum si evaluarea acestora. In plus, este necesara prezentarea situatiei litigiilor cu tertii, inclusiv motivele si stadiul acestora.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *