Stiri si noutati

Peste 350.000 de persoane fizice risca amenzi pentru ca nu au depus declaratiile de venit

Pana ieri, la trei zile de la expirarea termenului-limita de depunere a declaratiilor de impozit pe venit, dadusera curs acestei obligatii 87,2% din contribuabilii din intreaga tara, respectiv 86,8% din Bucuresti. Procentul este in usoara crestere fata de cel inregistrat miercuri, la ora 14, cand, la nivelul tarii, 85,4 % din cele aproximativ 3,5 milioane de persoane "asteptate" sa depuna declaratii si-au indeplinit aceasta obligatie.

Amenzile prevazute pentru depasirea termenului legal in acest caz sunt cuprinse intre 100.000 si un milion de lei, suma care va fi platita si de catre cei care nu si-au depus declaratiile, chiar daca nu le-au primit prin posta. In acest ultim caz, declaratiile puteau fi ridicate de la administratia fiscala in raza careia isi are domiciliul contribuabilul sau descarcate de pe site-ul Ministerului Finantelor.

Cei care au gresit in completarea declaratiilor de venit sau nu au depus documentele justificative vor putea sa repare situatia, mai ales ca au la dispozitie inca trei luni pentru a completa si depune o declaratie rectificativa in acest sens. De amintit ca dupa regularizare, daca rezulta ca persoana fizica are o suma de primit inapoi de la stat, aceasta are dreptul sa solicite dobanda de la Fisc, chiar din ziua imediat urmatoare expirarii termenului de 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala. (Carmen Neacsu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *