Stiri si noutati

Petrolul ramane peste pragul de 60 de dolari barilul la bursele asiatice

Pretul barilului de petrol a scazut usor in cursul sedintei de tranzactionare de marti la bursele asiatice, dar a continuat sa ramana peste pragul de 60 de dolari barilul, dupa ce luni seara la bursa de la New York s-a inregistrat o noua valoare record, informeaza AFP.

La ora 01,30 GMT, barilul de petrol light sweet crude cu livrare in luna august era cotat la bursele asiatice cu 60,38 dolari, cu 16 centi mai putin comparativ cu valoarea de 60,54 dolari inregistrata la inchiderea sedintei de tranzactionare de luni la bursa de la New York.

In cursul zilei de luni, barilul de petrol a atins la bursa de la New York o noua valoare record de 60,95 dolari, pietele bursiere manifestandu-si ingrijorarea fata de victoria fundamentalistului Mahmoud Ahmadinejad in alegerile prezidentiale din Iran, al doilea producator de petrol, dupa Arabia Saudita, din randul Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC). De asemenea pietele continua sa se teama de posibilitatea aparitiei unor insuficiente in aprovizionarea cu titei, in special in ultimul trimestru al acestui an, perioada in care si consumul este mai ridicat din cauza temperaturilor scazute in emisfera nordica.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *