Stiri si noutati

Plasamentele in euro si obligatiuni, profit maxim in 2004

Marius Guta

Anul 2004 se arata a fi extrem de dificil in privinta sporirii economiilor prin "metodele traditionale", respectiv pastrarea banilor in depozite bancare. Scaderea inflatiei pana la un nivel de sub 10% va determina o reducere similara a dobanzilor. Ca urmare, tot mai multi oameni cauta solutii alternative pentru a-si spori economiile. Potrivit analistilor economici, anul acesta cele mai profitabile investitii, cu grad redus de risc, sunt cele in euro si in obligatiuni municipale.

Un alt element important ce trebuie avut in vedere il reprezinta, potrivit specialistilor, perioada pe care face investitia si momentul in care va retrageti sau va reorientati economiile. "O importanta deosebita pentru stabilirea gradului de eficacitate le au si moneda de la care pleci, dar si perioada de timp pentru obtinerea profitului", ne-a declarat analistul economic Ionut Popescu. Astfel, potrivit acestuia, schimbarea leilor in euro si plasarea acestora in depozite bancare pe termen de o luna, care ofera capitalizarea dobanzii, reprezinta una dintre cele mai profitabile actiuni. "Eu cred ca pe o perioada de 4 pana la 6 luni euro va reprezenta cea mai buna investitie. Dupa jumatatea anului, cred ca dolarul isi va relua trendul crescator, astfel incat nu e recomandabil sa se mearga pe euro mai mult de sase luni", a mai spus Ionut Popescu. Acesta sustine, de asemenea, ca o alta solutie pentru cresterea economiilor sunt si obligatiunile emise de bancile comerciale.

De asemenea, nu trebuie omise nici avantajele aduse de dobanzile inca ridicate, in special la depozitele in euro. Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, deja, sa mentina ratele principalelor dobanzi, confirmand asteptarile generale. Analistii sustin ca o noua decizie privind reducerea dobanzilor va fi luata abia in a doua jumatate a anului.

Toate aceste solutii sunt recomandate persoanelor care nu sunt dispuse sa riste prea mult, pe de o parte, dar doresc sa castige mai multi bani cu mai putina munca. Exista insa si solutii care prevad riscuri ceva mai mari, incredere in fortele proprii si un pic de munca. Astfel, fluctuatiile de curs pot constitui o solutie. Pentru acest lucru este nevoie, insa, de studierea pietei si de schimbarea economiilor dintr-o valuta in alta, in functie de curs.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *