Stiri si noutati

PNL se pronunta pentru mentinerea nivelului TVA si al cotei unice de impozitare

Conducerea Partidului National Liberal (PNL) se pronunta pentru mentinerea taxei pe valoarea adaugata (TVA) de 19 la suta si a cotei unice de impozitare de 16 la suta, atat in privinta veniturilor salariale, cat si a profitului obtinut de intreprinderi, a anuntat luni, dupa sedinta Biroului Permanent Central al PNL, presedintele partidului, premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Primul-ministru a anuntat totodata si o reducere, incepand cu anul viitor, a contributiei pentru asigurarile sociale. La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a precizat ca procentul cu care se vor diminua aceste contributii va fi facut public in saptamanile viitoare.

Alte obiective ale politicii fiscale urmarite de liberali sunt realizarea unor venituri bugetare mai mari si scaderea evaziunii fiscale, masuri ce trebuie luate, dupa cum a subliniat premierul, nu doar la Ministerul Finantelor, ci si pe piata muncii.

Sebastian Vladescu s-a pronuntat, totodata, pentru o crestere a veniturilor bugetare generate de taxe si impozite la nivelul de 35 la suta in Produsul Intern Brut (PIB). El a explicat ca, in prezent, ca si in ultimii 15 ani, veniturile la buget nu au depasit 30 la suta in PIB.

"O tara europeana are nevoie de 35 la suta venituri bugetare in PIB, pentru a putea acoperi cheltuielile la nivelul solicitarilor, cu sisteme de protectie sociala dezvoltate", a afirmat Vladescu.

Concluziile sedintei de luni a Biroului Permanent Central al PNL urmeaza sa fie dezbatute, potrivit premierului Calin Popescu-Tariceanu, cu partenerii liberalilor din Alianta D.A. si din coalitia guvernamentala.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *