Stiri si noutati

Pogea: Din 2006, Codul Fiscal nu va mai fi modificat

Vicepremierul Gheorghe Pogea a declarat, ieri, in cadrul unui seminar economic organizat de UNPR, ca recunoaste ca noua varianta a Codului Fiscal nu este in concordanta cu asteptarile mediului de afaceri, dar Guvernul este inca deschis la propunerile oamenilor de afaceri pentru imbunatatirea actului normativ. "Va promit ca varianta imbunatatita a Codului Fiscal va cuprinde si propunerile mediului de afaceri. Va fi foarte greu, pentru ca acesta trebuie sa indeplineasca atat dorinta firmelor de a face profit, cat si dorinta Guvernului de a colecta mai multi bani la buget", a spus Pogea.Vicepremierul a asigurat reprezentantii IMM-urilor, prezenti la seminar, ca "elementele care sunt de natura sa nu stimuleze mediul de afaceri nu vor fi incluse in Codul Fiscal".

"Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, iar Guvernul trebuie sa aiba capacitatea sa asigure un mediu economic stabil si o legislatie care sa permita o intrare si o iesire usoara de pe piata", a mai spus Pogea. Acesta a adaugat ca nu este nevoie de un metru cub de hartii pentru a inregistra o firma sau pentru a obtine o finantare. "Birocratia este intretinuta cu buna-stiinta, pentru ca in spatele ei uneori se ascunde coruptia", a mai declarat Pogea.

In ceea ce priveste stabilitatea legislativa, el a mentionat ca, incepand cu 2006, masurile prevazute in Codul Fiscal nu vor mai fi modificate. "Vom asigura astfel predictibilitatea de care firmele au nevoie. Sunt de acord ca aceasta nu exista in prezent", a mai mentionat Pogea.

In opinia sa, pentru a putea face fata competitiei de pe piata europeana, firmele au nevoie de mai multi bani de la buget, de masuri fiscale care sa reflecte asteptarile acestora si un sistem de impozite si taxe care sa nu mai fie schimbat din 2006. Presedintele UNPR, Marian Milut, a declarat, la randul sau, ca IMM-urile nu beneficiaza de un sprijin real din partea autoritatilor, iar politica de dezvoltare a IMM-urilor s-a materializat, in ultimii patru ani, intr-un program stufos. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *