Stiri si noutati

Posta Rom?na estimeaza un profit brut de peste cinci milioane euro

Compania Nationala Posta Romana (CNPR), una dintre societatile propuse de Ministerul Comunicatiilor pentru privatizare pana in 2008, a realizat, pe primele sase luni, un profit brut estimat la peste cinci milioane euro si a reusit sa faca investitii semnificative in imbunatatirea confortului celor 35.000 de salariati, a declarat miercuri, Dan Mihai Toader, directorul general al companiei, in cadrul unei conferinte de presa.

In prezent, CNPR se afla in plin proces de restructurare si modernizare, atat a infrastructurii cat si a tipurilor de servicii, de identificare a unor centre de profit.

CNPR va cheltui din bugetul propriu circa 1,5 miliarde lei pentru organizarea licitatiei ce va desemna firma de consultanta necesara unei privatizari de succes. Compania poarta deja discutii cu potentiali parteneri, atat pentru serviciile clasice, cat si pentru servicii de telecomunicatii. Inca din acest an, un pachet de 25 la suta din actiunile Postei Romane va fi cedat Fondului "Proprietatea" si va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti incepand cu 2006.

CNPR are un capital social de 583.000 miliarde lei si a realizat in 2004 o cifra de afaceri de 7.000 miliarde lei. Posta Romana are pachete majoritare de actiuni in cadrul multor alte companii, atat in domeniul serviciilor postale si de telecomunicatii (Romfilatelia, Postelecom), cat si in domeniul imobiliar. Cea mai noua participatie a CNPR este aceea in construirea unui complex hotelier si de birouri de 44.000 mp, pe locatia fostului minister al constructiei de masini, de pe Calea Victoriei. Impreuna cu inca un partener, CNPR va investi 42 milioane de euro in aceasta constructie, proiect ce va fi finalizat in 2007 si va aduce un profit de 3-4 milioane euro anual.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *