Stiri si noutati

Preluarea HVB de Unicredito vesteste mai multe fuziuni bancare internationale

Dupa ce Unicredito SpA, cel mai mare grup bancar italian, a anuntat in mod oficial preluarea HypoVereinsbank Group (HVB), al doilea grup bancar german, in urma careia ia nastere una dintre cele mai importante banci din Europa, mai multe grupuri bancare pregatesc fuziuni, datorita incetinirii cresterii economice europene, informeaza AP.

Francezii de la BNP Paribas SA intentioneaza sa achizitioneze Commercial Federal Corp. din SUA pentru 1,36 miliarde de dolari (1,13 miliarde de euro), prin subsidiara BancWest Corp.

Pretul oferit de Unicredito a fost o prima de 16,9 procente comparativ cu valoarea inregistrata de actiunile HVB in ultimele trei luni, ridicand valoarea agregata a tranzactiei la 15,4 miliarde euro. De asemenea, pentru diviziile HVB din Austria (Bank Austria) si Polonia (BPH), Unicredito va oferi separat 19,92 actiuni obisnuite Unicredito pentru fiecare actiune Bank Austria si 33,13 actiuni obisnuite Unicredito pentru fiecare actiune BPH.

Directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, a declarat intr-un interviu acordat cotidianului economic ”Handelsblatt” ca banca sa "este gata sa preia banci din pietele in care este prezenta banca germana si chiar din noi piete, in prima instanta din pietele emergente".

"Cresterea incetinita a economiilor europene a ridicat ca cel mai important imperativ consolidarea sistemului bancar", a declarat profesorul de economie de la Universitatea din Maryland, Peter Morici.

 "Daca o banca nu poate reduce costurile prin dezvoltare rapida, ea va fi nevoita sa reduca acele costuri prin consolidare", a mai adaugat Morici. Multe banci isi indreapta privirea spre est, in special spre noile membre UE, pentru viitoarele fuziuni sau mai ales preluari

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *