Stiri si noutati

Presedintele Basescu crede ca accizele la alcool si tigari ar trebui ridicate la nivelul celor din UE

Presedintele Traian Basescu considera ca se impune accizarea imediata a alcoolului si a tigarilor pana la nivelul existent in Uniunea Europeana pentru a evita contrabanda.
            Prezent marti seara in emisiunea ”Reformele presedintelui” a postului public de televiziune, Traian Basescu a explicat ca, in prezent, tigarile ieftine din Romania sunt mult mai scumpe decat tigarile ieftine din Moldova, ceea ce inseamna ca exista premisele pentru contrabanda cu aceste produse din Moldova si din spatiul ucrainean.
            ”Daca vor sa nu aiba contrabanda catre piata UE, trebuie sa puna imediat accizele la nivelul Uniunii, iar banii sa-i duca la sanatate. Este valabil si pentru alcool, si pentru tigari”, a spus presedintele.
            Traian Basescu a afirmat ca in domeniile energiei, petrolului si tigarilor, lucrurile se rezolva mult mai putin transparent in ceea ce priveste grupurile de interese.
            ”La tigari, acum a aparut o demagogie. Nu am nici o informatie de la servicii, dar vad ce se intampla – au aparut imediat mari purtatori de mesaj, pe multe din televiziuni, sustinand ca va creste contrabanda”, a atras atentia seful statului.
            Presedintele Basescu a avertizat din nou asupra existentei active a grupurilor de interese lipsite de transparenta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *