Stiri si noutati

Presedintele CJ Vrancea se razboieste cu oamenii de afaceri

Arpad Dobre

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Vrancea, Horia Furtuna, afirma ca liderul local al PSD, Marian Oprisan, ii terorizeaza pe oamenii de afaceri din judet. Furtuna spune ca intreprinzatorii care "misca in front" si nu stau in pozitia de drepti in fata lui Oprisan trebuie sa iasa "pe interval" cu niscaiva sponsorizari, altfel "dau de belea".

"Oprisan se viseaza prim-secretar"

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, care este si lider local al partidului de guvernamant, a criticat recent actuala conducere a Camerei de Comert si Industrie (CCI) Vrancea. Potrivit presedintelui acestei institutii, Horia Furtuna, Oprisan este nemultumit de faptul ca CCI ar sustine mai abitir pe oamenii de afaceri din alte partide decat pe cei din PSD. Horia Furtuna, fost vicepresedinte al PDSR si fost deputat in Marea Adunare Nationala, cunoscut ca unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din judet, a declarat ca liderul PSD comite un grav abuz cand se implica in activitatea Camerei de Comert, care este o institutie independenta, in afara jocurilor politice. "Cum este posibil ca un om care a terminat doar liceul si are atestat de mecanic agricol, sa vrea sa conduca tot in acest judet? Omul acesta se viseaza prim-secretar, ca pe vremea lui Ceausescu, si-i ameninta pe oamenii de afaceri ca, daca nu fac diverse sponsorizari, le va trimite controale financiare pe cap", ne-a declarat Furtuna. El a spus ca in august vor avea loc noi alegeri pentru conducerea CCI si a primit deja semnale ca unii oameni de afaceri au fost sfatuiti "sa bage capul la cutie" si sa voteze conducerea sugerata de Oprisan, altfel "vor da de belea".

Hotarari judecatoresti fara valoare

Horia Furtuna ne-a spus ca, printre alte "meciuri" pe care le-a avut cu Oprisan, unul se refera la sediul CCI. Conform Decretului-lege 139/1990 privind infiintarea camerelor judetene de comert si industrie, consiliile locale trebuie sa sprijine activitatea acestor entitati, fara a interveni insa in activitatea acestora. "Am cerut si noi un sediu adecvat pentru Camera de Comert, dar nu am primit decat cateva odai total insuficiente ca spatiu. Ca atare, am actionat pe calea justitiei", a spus Furtuna. In urma procesului, prin hotarare definitiva si irevocabila, a fost obtinut fostul sediu al Camerei de Comert, construit in perioada interbelica. "Acum, acolo este sediul Bibliotecii Judetene, dar noi nu am vrut sa o evacuam, cerand in schimb un alt spatiu. Dar nu ai cu cine sa te intelegi, pentru ca Oprisan nu accepta nici o propunere. Cu toate hotararile obtinute in instanta, noi nu ne putem intra in drepturi", ne-a declarat Furtuna. Pentru a le taia reprezentantilor CCI Vrancea din pretentii, Marian Oprisan a trecut sediul in proprietatea Consiliului Judetean. "E ca si cum ar veni si ti-ar lua casa, ca asa vrea el", a spus presedintele CCI.

Conform afirmatiilor lui Furtuna, atunci cand se organizeaza cate un festival local, autoritatile locale se implica in cautarea oamenilor de afaceri cu sau fara dare de mana, pe care-i determina, mai cu frumosul, mai cu forta sa "sara" cu banul, alternativa, fiind un "mic" control financiar la firmele "zgarcite", urmat de amenzi. "Nu spun ca noi nu vrem sa sponsorizam diverse activitati, dar am auzit ca autoritatile din Vrancea i-ar fi platit cu bani grei pe artistii veniti la festivaluri si nimeni nu a facut vreun control sa vada daca s-au facut sau nu cheltuieli dubioase", afirma Furtuna.

Scrisoare catre premier

Horia Furtuna, care este si presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Vrancea, ne-a declarat ca, fata de atitudinea sefului local al PSD, are intentia sa-i trimita premierului Adrian Nastase o scrisoare deschisa, prin care sa-l informeze asupra comportamentului subordonatului sau pe linie de partid. "Nu stiu daca va avea efectul scontat, dar domnul Nastase trebuie sa afle si de la altii ce se intampla in acest judet, pe care domnul Oprisan il considera propria sa mosie", a mai spus Furtuna.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *