Stiri si noutati

Pretul petrolului a scazut luni, mentin?ndu-se insa peste 66 de dolari pe baril

?iteiul a deschis saptamana, in Asia, cu preturi mai scazute comparativ cu cele de vineri de la inchidere, "light, sweet crude" cu livrare in luna septembrie ajungand la 66,37 dolari barilul, cu 0,49 dolari mai redus decat vineri, dupa ce in weekend nu s-au mai raportat probleme la rafinariile americane, informeaza AP.

 Vineri, pretul titeiului "light, sweet crude" s-a inchis pe pietele asiatice la 66,86 dolari, cu 1,06 dolari mai mult decat joi la inchidere, dupa ce pe parcursul zilei a ajuns la 67,10 dolari.

 ?iteiul, actualmente cu 46 la suta mai scump decat in urma cu un an, a crescut ca pret cu aproximativ 10 dolari pe baril in ultimele trei saptamani. Pentru a atinge insa valorile record din anul 1980 ajustate in acord cu inflatia, valorile de acum ar trebui sa depaseasca 90 de dolari.

Preturile titeiului s-au majorat in ultimele zile din cauza problemelor tehnice raportate la 12 rafinarii care impreuna pot procesa 2,7 milioane de barili de titei pe zi, adica aproximativ 16 la suta din totalul capacitatii de rafinare a SUA.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *