Stiri si noutati

Preturile din hotelurile romanesti, prea mari fata de cerere

"Piata nu mai suporta deocamdata majorari de preturi. Chiar daca a crescut usor numarul turistilor, nu se justifica si o ridicare a tarifelor hoteliere", a declarat Paul Marasoiu, presedintele firmei de consultanta hoteliera Peacock Global Hotel Management, citat de Mediafax.

In sprijinul afirmatiei sale, presedintele Marasoiu a precizat ca tariful mediu net anual la hotelurile bucurestene de 3 stele este de 55-58 euro pe camera, fara mic dejun, in conditiile in care pretul mediu al hotelurilor de aceiasi categorie din Praga este de 42-44 euro, iar in Budapesta de 50 euro.

In ceea ce priveste politica tarifara a hotelurilor de provincie, media preturilor este de 38-40 euro pentru o camera, tarife care se vor mentine cel putin pana la aparitia unor investitii majore in aceste unitati hoteliere. Pe de alta parte, Lucia Morariu, presedinte ANAT, a apreciat ca "preturile la pachetele de Revelion sunt la un nivel prea ridicat". Totusi, presedintele ANAT nu exclude posibilitatea cresterii tarifelor respectivelor pachete destinate Sarbatorilor de Iarna. De altfel, in ceea ce priveste tarifele hoteliere ce vor fi practicate anul viitor pe litoral, Lucia Morariu a estimat o crestere maxima, in lei, de 7-10% pentru statiunile din sud si de 10-20% la hotelurile din Mamaia. (Laurentiu Solomon)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *