Stiri si noutati

Primaria Petrosani isi face imagine pe banii publici

Catalin Docea

Desi bugetul e intr-o criza fara precedent, Primaria din Petrosani sponsorizeaza postul local Prima TV in schimbul unor materiale publicitare televizate cu privire la realizarile municipalitatii. Slobod la punga atunci cand vine vorba de propria imagine, Consiliul Local a refuzat in mod sistematic sponsorizarea unor copii superdotati ori ansambluri artistice, pe motiv ca nu sunt bani la buget.

In 6 iulie 2002, Prima TV a solicitat Primariei Petrosani sprijinul pentru a desfasura o serie de preselectii pentru editiile din toamna ale emisiunilor "Banc Show", "Copiii spun lucruri trasnite" si "Prima TV Caf?".

In adresa semnata de Anca Rusu, director Relatii Publice la Prima TV, aceasta solicita explicit: aprobarea primarului si a Consiliului Local pentru eveniment si indicarea locatiei, implicarea Primariei in cazari, aprobare de mediu, sursa de curent, salubrizare, aprobari de la Pompieri, Salvare, Politie, Jandarmi si afisaj local.

Cu toate ca Prima TV a solicitat sprijin pentru aprobari si nicidecum bani, primarul Gheorghe David a hotarat sa sponsorizeze cazarea caravanei Prima TV cu 6.000.000 de lei, bani aprobati de Consiliul Local, deoarece "Prima TV a oferit posibilitatea oficialitatilor locale de a face o prezentare a orasului si a evolutiei sale" in emisiuni.

Faptul este cu atat mai ciudat, cu cat Consiliul Local a refuzat, in mai multe randuri, sponsorizarea unor copii supradotati ori a ansamblurilor artistice cu sume mai mici decat cea alocata celor de la Prima TV.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *