Stiri si noutati

Privatizarea CEC ar putea fi am?nată

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, joi, la Palatul Victoria, că, în principiu, există posibilitatea amânării privatizării Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC).
Şeful Guvernului a spus că nu s-a luat încă nici o decizie în legătură cu privatizarea CEC, dar se analizează posibilitatea folosirii unui "mecanism care şi-a dat roadele la BCR".
Potrivit lui Călin Popescu-Tăriceanu, în cazul BCR s-a reuşit creşterea cotei de piaţă a băncii, prin cooptarea în structura acţionariatului a BERD şi a Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC).
"S-a reuşit un program de investiţii care să atragă în continuare clienţi şi să mărească performanţa băncii. Valoarea care s-a obţinut la privatizare nu are nici o legătură cu ce valora banca în urmă cu trei ani şi jumătate", a afirmat Tăriceanu.
Premierul a spus că, deocamdată, comisia de privatizare continuă să lucreze şi că va fi necesară o analiză a ofertelor pentru procedurile de privatizare şi analiza ofertelor formulate pentru CEC.
"Trebuie să analizăm serios ce e mai interesant: să acceptăm să vindem CEC-ul acum, la cât oferă piaţa, sau o formulă de tip BCR. Sunt deschise ambele formule", a adăugat primul-ministru.
Călin Popescu-Tăriceanu a precizat, însă, că "nu este sigur că un program de investiţii poate să ducă în viitor neapărat la creşterea valorii CEC".

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *