Stiri si noutati

Profit brut de cinci milioane de euro pentru Posta Rom?na

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a realizat in primul semestru al anului 2005 un profit brut de aproximativ cinci milioane de euro, in crestere cu aproximativ 65 la suta fata de perioada similara din 2004, cand a obtinut un profit brut de aproximativ 1,74 milioane euro, la un curs mediu de 37.000 lei vechi, a declarat pentru Rompres presedintele director general al Postei Romane, Dan Mihai Toader.
In profitul obtinut in primul semestru al anului au fost incluse si provizioanele. CNPR a realizat o cifra de afaceri, in prima jumatate a anului, de 3.402 miliarde lei vechi, fata de 2.929,77 miliarde lei vechi in aceeasi perioada a anului trecut.
Directorul general al Postei Romane a precizat ca anul acesta au fost lansate noi servicii, in domeniul financiar-bancar fiind incheiate doua parteneriate importante cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte
si cu Omniasig.
Primul contract prevede distribuirea prin oficiile postale a produsului de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniu locativ, iar cel de-al doilea, cu Omniasig, urmareste vanzarea prin intermediul
oficiilor postale din tara a doua tipuri de produse – asigurarea locuintelor persoanelor fizice (Minigarant) si asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA).
"Cu Raiffeisen Bank colaboram si in vederea incasarii facturilor Connex si Distrigaz Sud", a precizat Toader.
Posta Romana detine cea mai extinsa retea de retail din tara, peste 7.100 de subunitati postale. Din acest motiv, conducerea CNPR considera extinderea serviciilor de intermediere a operatiunilor bancare pentru
persoanele juridice, cat si pentru persoanele fizice prin intermediul oficiilor postale din intreaga tara ca fiind unul dintre cele mai importante obiective.
"Posta Romana isi doreste incheierea unor parteneriate care sa asigure un anumit volum de tranzactii si chiar investitii in instruirea personalului dar si realizarea unui soft unic in unitatile postale care vor fi specializate pentru activitate financiar-bancara, a precizat directorul general al CNPR. In prezent, Posta Romana se afla intr-o serie de negocieri cu mai multe banci pentru realizarea de parteneriate, care vizeaza acordarea de credite si incasarea ratelor prin intermediul oficiilor postale, ce urmeaza sa fie lansate pana la sfarsitul acestui an.
In prima parte a anului au fost puse la punct o serie de aplicatii informatice in vederea incasarii facturilor Connex, a taxelor si impozitelor locale, precum si pentru prestarea serviciilor bancare.
De la inceputul anului si pana in prezent au fost incluse in reteaua informatica a Postei Romane – VPN (Virtual Private Network) 33 de oficii postale, numarul total al subunitatilor conectate la sistemul informatic ajungand la peste 1.100. Dintre acestea, aproximativ 500 sunt incluse in VPN.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *