Stiri si noutati

Profit net cu 25 la suta mai mare pentru ING Group, in primul semestru 2005

ING Group a anuntat, pentru primele sase luni ale acestui an, un profit net de 3.492 milioane de euro, reprezentand o crestere de 25 la suta fata de primele sase luni ale anului 2004, in aceeasi perioada, profitul net/actiune crescand cu 20,4 la suta, de la 1,33 euro la 1,61 euro, se arata intr-un comunicat remis joi Rompres.

Rezultate solide, in crestere, din prima jumatate a anului 2005, au fost obtinute atat din asigurari, cat si din activitati bancare. Profitul net pe actiune a crescut cu 20,4 la suta la 1,61 euro, comparativ cu 1,33 in prima jumatate a anului 2004, profitul din asigurari a crescut cu 2,3 la suta, excluzand cheltuielile exceptionale, principalele zone care au contribuit la crestere fiind continentul american si Europa. Profitul din activitati bancare a fost in crestere cu 16 la suta, datorita tuturor liniilor de business

" Profitul a crescut la nivelul intregului grup. Activitatile bancare au beneficiat de costuri mai scazute de administrare a riscurilor, in conditiile in care mediul operatiunilor de creditare a ramas pozitiv, prietenos, iar ING Direct a continuat sa creasca in ritm rapid, aducand 1,8 milioane de noi clienti. Vanzarile de asigurari de viata au crescut, mai ales in tarile emergente, iar asigurarile de non-viata au inregistrat rezultate solide in privinta primelor subscrise", a declarat Michel Tilmant, presedintele Comitetului Executiv al ING Group.

Profitul net obtinut din activitatile bancare a inregistrat o crestere substantiala de 65 la suta fata de primele sase luni ale anului 2004, ajungand la suma de 2,062 milioane euro, datorita cresterii veniturilor, costurilor scazute de administrare a riscurilor si a taxelor scazute.

Profitul net obtinut din activitatile de asigurari a scazut cu 7,3 la suta fata de primele sase luni ale anului 2004, ajungand la 1.430 milioane euro, in ceea ce priveste principalele linii de business (core business). Asia (cu exceptia Taiwanului), Europa si America de Sud si de Nord au inregistrat insa cresteri majore.

Totalul activelor ING Group s-a majorat cu 13,2 la suta fata de sfarsitul anului 2004, ajungand la 505,2 miliarde euro.

ING a fost prima institutie financiara internationala care a deschis o sucursala bancara in Romania dupa 1989, oferind intreaga gama de servicii.

ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care ofera servicii bancare, de asigurari si de managementul activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii, din 50 de tari. Cu un personal de peste 112.000 de angajati, grupul cuprinde o gama variata de companii, care deservesc clientii sub numele ING.

iulie 2004, ING Romania a lansat serviciile bancare pentru persoane fizice, printr-un concept inovator, Self’Bank, disponibil in ING Office-uri. In prezent, sunt deschise 60 de ING Office-uri in 15 orase.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *