Stiri si noutati

Profitul net al Raiffeisen Bank in primul semestru este de 17,4 milioane de euro

Profitul net al Raiffeisen Bank, dupa primul semestru al anului, este de 17,4 milioane de euro, potrivit IFRS (International Financial Reporting Standards), inregistrand o variatie de 295,34 de procente fata de anul trecut cand, dupa primul semestru, banca inregistrase un profit net de 4,4 milioane de euro.

In primele sase luni ale acestui an activele bancii s-au ridicat la 2.569,4 milioane de euro, cu 79,03 la suta mai mult decat in anul precedent, informeaza un comunicat de presa al bancii.

"Banca si-a consolidat pozitia a treia in sistemul bancar romanesc. In urma cu doi ani doream doar sa devenim profitabili", precizeaza presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

Creditele si avansurile acordate clientilor bancii se ridicau, la data de 30 iunie, la valoarea de 1.391,1 milioane de euro, imobilizarile corporale si necorporale ale bancii erau de 102,7 milioane de euro, iar depozitele clientilor insumau 1.683,7 milioane de euro.

De asemenea, veniturile operationale ale bancii erau, la sfarsitul primului semestru, de 101,3 milioane de euro, cheltuielile operationale, de -76,7 milioane de euro, iar provizioanele, de -8,2 milioane de euro.

Din punct de vedere al ponderii adecvarii capitalului, Indicatorul de solvabilitate 1 al Raiffeisen Bank era la data de 30 iunie, de 17,4 la suta, in timp ce minima ceruta de BNR este de opt la suta, iar Indicatorul de solvabilitate 2, de 21,51 la suta, fata de 12 procente, care este nivelul minim solicitat de banca centrala.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *