Stiri si noutati

Program de investitii de 62 milioane dolari la Alprom Slatina

"Alprom" Slatina, unicul producator de produse prelucrate din aluminiu si aliaje din aluminiu, de complexitate sporita, va beneficia pe termen mediu de un program de investitii de 62 milioane dolari, a declarat Christian Wuest, presedintele Consiliului de Administratie al Alro, societate care a absorbit anul trecut Alprom, transmite corespondenttul Rompres.
Alprom face parte dintr-un grup al aluminiului care include furnizorul de alumina Alum Tulcea si producatorul de aluminiu Alro Slatina, iar la Alro-Alprom, conform sursei citate, investitiile planificate pe termen mediu sunt de 500 milioane dolari.
Produsele Alprom sunt prezente pe 30 de piete din lume, iar volumul productiei a crescut de la 25.000 tone in urma cu trei ani, la 45.000 tone anul acesta, si, conform planului de investitii mentionat, productia va ajunge la 130.000 tone, in 2008.
Pentru 2006, valoarea investitiilor se ridica la 17,6 milioane dolari, si vor consta in modernizarea laminorului de benzi la cald si punerea in functiune a unui cuptor orizontal de calire.
Incepand cu semestrul doi al anului 2008, productia Alprom va fi constituita preponderent din aliajele si produsele speciale destinate industriei Hi Tech.
Joi, 24 noiembrie, Alprom Slatina aniverseaza 35 de ani de la realizarea primului lot de produse prelucrate din aluminiu si aliaje din aluminiu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *