Stiri si noutati

Programul "Litoral pentru toti", la aceleasi tarife ca in 2003

Stefan Etves

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a lansat, ieri, a 5-a editie a Programului "Litoral pentru toti", in colaborare cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Programul se va derula in perioada 1 mai-15 iunie 2004. "Tarifele pentru acest an sunt cele practicate anul trecut de catre patronatele din turism. Sper ca in acest an, proprietarii de hoteluri sa nu mai faca experimente cu preturile, in plin sezon, cum a fost in 2003, cand in iulie au avut pierderi, iar in august au realizat profit", a spus ministrul Miron Mitrea.

Noutati in sezonul estival 2004

Spre deosebire de editiile anterioare, in acest an, Programul "Litoral pentru toti" contine doua oferte, orientate spre categorii diferite de clienti. Prima cuprinde un program social adresat persoanelor cu venituri mici, cum sunt elevii, studentii, somerii, pensionarii, invalizii, veteranii de razboi, revolutionarii sau urmasii acestora. Ei trebuie sa probeze cu documente ca apartin categoriilor sociale cu venituri mici, atat la cumpararea biletelor de la agentiile de turism, cat si la prezentarea lor la hotel. Tarifele practicate, in acest caz, pentru sase nopti de cazare (fara servicii de masa) sunt la hotel de o stea 549.000 lei pentru un sejur, iar la un hotel de doua stele – 649.000 lei/sejur. Comisionul cedat agentiilor de turism este de 7% din valoarea serviciilor.

Program pentru toate categoriile de clienti

Al doilea pachet din cadrul Programului "Litoral pentru toti" este destinat tututor categoriilor de clienti.

Astfel, sase nopti de cazare (fara servicii de masa) costa 799.000 lei la hotelurile de o stea, 899.000 lei la cele de doua stele si 999.000 lei la unitatile de trei stele. In acest caz, agentiile de turism incaseaza un comision reprezentand 10% din valoarea serviciilor.

Cu exceptia statiunilor Eforie Sud si Costinesti, toate celelalte societati de pe litoral participa la programul lansat de MTCT, oferta totalizand peste 12.000 de locuri.

Agentiile de turism vor vinde bilete pentru cele doua oferte incepand de luni, 22 martie.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *