Stiri si noutati

Proiectul contractului de privatizare a BCR a fost aprobat de catre executiv

    Guvernul a aprobat duminica, in cadrul unei sedinte speciale, proiectul contractului de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR), urmand ca acesta sa fie inmanat luni celor doi ofertanti pentru cumpararea pachetului majoritar al bancii.
      Ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, a apreciat ca proiectul de contract "imbina interesele tuturor, ale investitorului strategic, ale statului roman, ale institutiilor financiare internationale si ale celor ce vor ramane actionari minoritari, incercand ca in acest proces interesele lor sa nu fie neglijate".
      Sebastian Vladescu a declarat ca, din momentul inmanarii contractului, cei doi ofertanti vor avea la dispozitie opt zile pentru a-si depune ofertele finale. Potrivit ministrului finantelor publice, pe data de 20 decembrie ofertele finale vor fi deschise si va fi cunoscuta doar oferta castigatorului. El a afirmat ca exista o procedura tehnica prin care oferta finala a celui care pierde nu va fi cunoscuta nici macar de catre membrii comisiei de privatizare a BCR.
      Sebastian Vladescu a anuntat ca pe data de 21 decembrie va fi semnat contractul de privatizare a BCR.
      Ministrul finantelor publice a declarat ca in contract este prevazuta posibilitatea listarii la bursa sau printr-o oferta publica de actiuni intr-un termen care nu poate fi facut public in acest moment.
      Cele doua banci care participa la negocierile finale pentru preluarea pachetului majoritar sunt Erste Bank (Austria) si Millennium bcp (Portugalia), castigator fiind desemnat ofertantul ce avanseaza cel mai bun pret pentru pachetul de 61,88% din capitalul social al bancii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *